Hundens pleje savner anerkendelse.

Hundesoignør, kynolog, hundefrisør, ja sågar hundeklipper er nogle af de betegnelser, der anvendes om mennesker, der har med vedligeholdelse op pleje af hundens pels at gøre. Hvem der hvad, findes der ingen officiel opskrift på. Alle fire kategorier dækker en branche, der, trods mulighed for mesterlære, aldrig er blevet anerkendt.

Det skaber forvirring, ikke mindst blandt hundeejere, der ikke har megen mulighed for at overskue, hvor deres hunde kan få en kvalificeret og forsvarlig behandling. Den eneste garanti kunden har, er at indehaveren af den hundesalon, der anvendes, er medlem af en af landets Brancheforeninger for Hundeservice.

Uddannelsen varer to et halvt år.

- Brancheforeningen for Hundeservice i Jylland, BHJ, Inga Gustavsen. Desværre må vi konstatere, at tilgangen af elever her i Jylland er lig nul. Det skyldes, at de kvalificerede mestre er nødt til at have andet arbejde ved siden af hundesoigneringen. Priserne for pelsplejen er så lave, at det hverken kan brødføde mester uddannelsen til hundesoignør varer to et halvt år, fortæller formanden for endsige elev.

På landsplan kan prisen for en klipning svinge fra 65 til 115 kroner og for en trimming fra 100 til 280 kroner. Ifølge Inga Gustavsen er det klippere, der står uden for brancheforeningerne, der står for den laveste del af prisskalaen.

Streng form for justits.

- Brancheforeningerne kræver, at medlemmerne har det fornødne kendskab til de forskellige hundetypers specielle soigneringsbehov.

- Opdager vi, at et medlem af foreningen giver forkerte behandlinger, falder der en advarsel, siger Inga Gustavsen. Kommer der direkte klager fra kunder, hvis hunde er blevet fejlbehandlet, så bliver medlemmet ekskluderet. Det betyder dog ikke, at vedkommende ikke kan forsætte sin forretning, men blot at behandlingerne nu bliver på kundens eget ansvar, det fortvivlende ved det er, at det ved kunden intet om.

Autorisation er ønskelig.

På et spørgsmål om hvordan såvel branchen som kunderne kan beskyttes, svarer Inga Gustavsen:

- Sådan set burde alle veluddannede hundesoignører have fællesbetegnelsen: kynolog. Kynologi betyder på gl. græsk læren/viden om hunde. Jeg så gene, at vi kunne få betegnelsen beskyttet, således man ikke må kalde sig kynolog, medmindre man er medlem af brancheforeningen og via den har bevist, at man har den fornødne viden.

- Den lykkeligste løsning på problemerne vil være, at faget blev autoriseret, mener Inga Gustavsen, vi har med levende væsner at gøre, og i de forkerte hænder kan en hund simpelthen ødelægges. Men før end det kan lade sig gøre, må der ske en ændring i mentaliteten omkring hundehold. Dog vil jeg sige, at folk er blevet mere bevidste. Der er kommet flere købere til kvalitetshunde, og det medfører en større interesse for kvalitetsarbejde.

- Når folk køber hund hos en dygtig og samvittighedsfuld opdrætter, så får de så meget at vide om hundens behov, at de ikke er i tvivl. Den slags opdrættere er der heldigvis mange af. Desværre er der også et stort antal hundehandlere, der en ligeglade med hundens tarv, bare der kommer penge i kassen, slutter Inga Gustavsen.

 

Ingen kontrollerer, om dyre-foder er noget værre hundeæde.

Mange hunde er nærmest invalide, fordi deres pels misrøgtes.

 

© www.sand-ridekunst.dk

jordan 6 history of jordan louis vuitton outlet cheap jordans lebron 12 louis vuitton outlet louis vuitton outlet cheap jordan shoes michael kors outlet louis vuitton outlet cheap jordan shoes Sport Blue 6s louis vuitton outlet history of jordan 6s foamposites for sale Louis Vuitton Outlet retro jordans jordan 6 sport blue lebron 12 louis vuitton outlet beats by dre outlet louis vuitton outlet jordan 6 history of Jordan Louis Vuitton Outlet Michael Kors Outlet lebron 12 louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet jordan 3 sport blue louis vuitton outlet Louis Vuitton Outlet beats by dre outlet foamposites for sale cheap louis vuitton sport blue 3s kate spade outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet retro jordans for sale coach factory outlet