GRUNDRIDNING:

 

                                                                                            

 

JEG AFHOLDER:

 

Landsdækkende intensive week-endkurser/Foredrag, indenfor både køre - og rideheste med vægt på grundridningen, set med Anatomiske Øjne.

JEG LÆGGER VÆGT PÅ:

"Grundtræningen" skal være korrekt - uanset, hvad hesten skal specialiseres i - fra konkurrence - til skovturshest!

Ryttere instrueres på ethvert niveau.

JEG PÅSTÅR:

At den rigtige grundridning uden vold, hvor hesten går afspændt og i balance i alle 4 sider giver et tusindfold bedre og selvforstærkende resultat inden for, dressur, spring, military, kørsel, western, jagt, islandshesteridning, distance, polo, galopsport, travsport samt skovtur! 

Kort sagt - enhver anvendelse af hesten.

JEG FREMHÆVER:

At hestens vartning, staldmiljø, daglige frihed på fold, korrekt fodring m.m. er krav, der ikke må slækkes på. Herunder, at hovene beskæres korrekt, d.v.s. at der tages af fortil, som det naturlige slid hos vildhesten. Helst ingen sko.

At overnævnte er grundlaget for grundridningen, som samtidig er grundlaget for en sund, langtlevende og glad hest.

At hesten ikke er dum, men særdeles samarbejdsvillig under den rette påvirkning, som ud over den korrekte teknik omfatter brugen af stemmen, som hesten er særdeles følsom overfor - ligesom den har en markant god hukommelse. Derfor brug hjertet og hjernen til at uddanne hesten, samt en grænseløs indføling!

 

 

JEG BEKLAGER:

At uvidenhed og manglende vilje til indsigt fører til, at de fleste heste i dag har mere eller mindre ondt i ben, ryg, muskler, sener og led.

Forkert ridning og/eller forkert beskæring giver hesten prædikatet "dum", "strid", "doven", "stiv", "ondskabsfuld" eller "problemhest"!

At der foreligger forsikringsstatistikker på, at hestens gennemsnitlige alder i dag er 6 - 7 år!

JEG OPLYSER:

At 3 års heste og ponyer er store "babyer" og langt fra færdigudvoksede. I den alder bør de blot lydighedstrænes via kropssprog i Picaderoen, og derefter "smides væk" 1 år for at få fred til at vokse. Alt for ofte belastes de for tidligt - for hårdt - for hurtigt og forkert, derved lægges grunden til fysiske problemer.

Grundridningen skal udbygges fra 4 - 6 års alderen, hvor vækst perioderne afsluttes.

Derefter kan hesten specialiseres.

JEG FASTHOLDER:

At den korrekte opstilling er rytterens vigtigste værktøj til at udføre den sande ridekunst!

At indsigt i rideteorien svarer til indsigt i nodelæren samt tangenterne, hvis man vil spille klaver uden falske toner. At begge dele er en mangelvare på alt for mange rideskoler, hvorfor så mange ryttere starter forkert og får indgroede dårlige vaner, som uden hjælp er umulige at slippe af med.

JEG HAR:

Haft samarbejde med dyrlæger på Landohøjskolen vedrørende rideteknik - set med anatomiske øjne.

Desuden med hestekineseologer og hestekiropraktorer samt hestemassører.

 

 

JEG BEVISER:

At ride - og køreheste går fysisk i stykker af følgende få - men typiske årsager :

For tidligt, for hårdt, for hurtigt og Forkert!

Hesten tvinges til at arbejde i diverse forkerte arbejdsstillinger :

Går med sænket ryg og evt. falsk bøjet nakke!

Går i for højt, ilende tempo!

Går imod biddet, hænger på biddet eller bag ved lodplan!

En enkelt eller kombination af ovennævnte betyder for hesten, rent fysisk en skæv overbelastning af forbenenes led - ledskåle og sener - ligesom at vippe et bord på for - "bordbenene", samt spændte forkert arbejdende muskler i ryg, hals og forpart. Om hesten går i stykker i led eller sener først, afhænger af den enkelte hest samt af underlaget.

Endvidere rides/køres de fleste heste/ponyer på alle niveauer, som man kører på cykel : Nemlig på indvendige tøjle. Dette er meget destruerende for hestens led og sener, idet det svarer til, at man nu "tipper" bordet på indvendige benpar. Derved opstår der en skæv overbelastning af indvendige forben, hvis bagparten ikke bærer nok med. Yderligere spændinger af musklerne p.g.a. tabt balance på to leder. Husk, at hesten er mere påvirket af tyngdekraften end vi er, fordi den har en stor overflade og bæres af tynde ben. Den har et altafgørende behov for at bevæge sig i balance. Dertil kommer, at forøgelsen af den rigtige muskelmasse - (overlinie, bagparts, skulder og frontmuskler) kun kan foregå med afspændte muskler i de rigtige arbejdsstillinger. Derfor bør man generelt heller ikke longere!

En indsigtsfuld og systematisk træning uden træthed vil hurtigst kunne bygge hestens krop op til diverse krævende dicipliner. Sørgeligt nok ses i dag det modsatte : Depraverede, anspændte, muskelfattige heste med sene - og ledsmerter og meget andet, tvinges til at udføre stærkt krævende opgaver i springning, military, jagter, konkurrencekørsel, western m.m., begrundet i manglende tid, lyst og viden om GRUNDTRÆNING!

Forkert beskæring/skoning, manglende slibning af kindtænder, forkert ernæring og pasning samt forkert tilpasset udstyr, såsom køreseler og sadler, forøger hurtigt den fysiske nedbrydning af hesten.

Vi har i dag p.g.a. mode og industrielle markedsmekanismer smidt den klassiske viden væk på snart sagt alle fronter : Sadlerne "tilpasses" hestens manglende rygmuskulatur, i stedet for at være konstrueret med den rigtigt vendte bom og det brede copjern, der ligesom i gamle dage passer alle heste/ponyer - og kan blive liggende "MIDT PÅ RYGGEN" - og ikke oven på skulderbladenes skarpe bagkants muskeltilhæftninger ! Dyrlæger - Beridere - Dommere - Avler - VÅGN OP!

JEG ANBEFALER:

At genuddanne hesten/ponyen, når skaden er sket. Jeg har i mange år specialiseret mig i "problemheste" og "forredne heste", og næsten alle kan rettes op i løbet af én eller ganske få måneder ! Samtidig kan rytteren genuddannes - som regel først på mine veluddannede skoleheste - dernæst kobles rytteren på sin "nye" hest.

 

 

JEG BETVIVLER:

At mange med vilje ødelægger deres hest og bruger så megen tid og penge på et dårligt resultat. At mange ikke "har råd" til omskoling, hvis de kendte til muligheden.

At vi som ryttere og hesteejere er kritiske nok overfor træningsmetoderne af vore heste, samt instruktionen af os selv som ryttere/kuske.

At mange ryttere har en ægte viden om ridning men desværre har de fleste en illusion om viden!

JEG CITERER:

Klaus Ferdinand Hemfling for "At hvis uddannelsen ikke grundlægges på det totalt frihedsbetonede kommunikationsbehov mellem hest og menneske, som bygger på dominans, respekt og tillid - vil resultatet blive falsk.

JEG BEVIRKER:

At rå heste fra starten skal vejledes - ikke vildledes - under stort hensyn til hestens stærkeste instinkt - flugtinstinktet - som tænder på alt fra forvirring til angst og smerte ! Derfor bør det tilstræbes at fjerne flest mulige angstfaktorer under tilridningen. Ved hjælp af "ridning fra gulvet" bliver hesten gjort styrbar, formgivet i balance i alle 3 gangarter samt lærer at stoppe bagfra og gå sytrådslet på hånden - inden den stærkt angstfremkaldende faktor - nemlig rytterens placering og vægt på ryggen. Til sidst fuldendes tilridningen - som på beskrevne måde sædvanligvis foregår uden bukkespring eller andre voldsomheder af nogen art. Tilliden som hesten har fået gennem stemmen og teknikken gør, at overførslen af ridningen fra gulvet til ryggen sker let, via hukommelsen samt velbehaget ved at bevæge sig i balance og uden muskelspændinger og angst. En veluddannet hest bliver tillige meget modig!

 

 

JEG PRODUCERER:

Mange vindende konkurrenceryttere/kuske - fordi den korrekte grunduddannelse af hesten, samt rytterens indsigt i opstilling og rideteori, gør det uhyre nemt og inspirerende for alle parter, at udføre øvelserne plus at forstærke samlingsgraden med lethed. Således viser hesten det, som er målet : nemlig smidighed og forstærket udstråling gennem balance i alle 4 sider samt sving og bæring.

Ingen dommer kan undgå at se forskellen fra den mere eller mindre spændte hest, påvirket af forkerte tekniske detaljer.

Men vigtigst på alle niveauer fra dagligdags skovtursrytter til konkurrence : Alle heste skal hele tiden være glade heste, som fysisk forbedres. Det afføder en positiv bivirkning : Glade ryttere/kuske!

JEG KONSTATERER:

At man kan kun være "blid" ved hesten, ved at putte kroppen ind i den rigtige form. Ikke ved løse tøjler på en "lang" hest, ej heller med hiven og slag og forholdthed. Kun i den korrekte arbejdsstilling med rytter har hesten det dejligt, hvilket kræver den 100% korrekte teknik og opstilling. Ridning er ikke bodybuilding, men indvirkning gennem fysiske lovmæssigheder. Gennem den korrekte træning bør hesten (også unghesten) forbedres fra time nummer 1. Ingen heste (ej heller ungheste) bør tabe gangen ved træning. Utrolig mange (også "almindelige" heste) kunne gå langt mere elastisk, hvis teknikken var korrekt. Hesten skal forbedre sin fysik gennem korrekt diverse brug - ikke forværre den. Ingen hest kan bevæge sig korrekt, hvis formgivningen er forkert/skæv eller mangelfuld. Det er smertefuldt og nedbrydende at bevæge sig i en forkert arbejdsstilling.

Ud over den tekniske side, stiller det store psykiske krav til rytteren, idet hestens følelsescenter (Solar Plexus) ligger lige under sadlen ! Derfor mærker hesten meget kraftigt, hvordan du har det. Det går fra dig og lige ned i hesten, ligesom elektrisk strøm.

Placering af den korrekte sadel midt på hestens ryg er yderst vigtig. De fleste sadler er forkerte i bommen.

Slibning af kindtænder glemmes ofte - mange heste maler skævt. Kræver en mundopspærer.

 

 

JEG TILBYDER:

Intensiv instruktion på ethvert plan og kræver kun rytterens ægte ønske og vilje til at forbedre sig!

Grundkursus en betingelse.

© www.sand-ridekunst.dk

jordan 6 history of jordan lebron 12 history of jordan 6s louis vuitton outlet history of jordan 6s Lebron 11 legend blue 11s foamposites for sale louis vuitton outlet jordan 6 sport blue louis vuitton outlet louis vuitton outlet Louis Vuitton Outlet louis vuitton outlet lebron 12 cheap jordans oakley sunglasses outlet louis vuitton outlet beats by dre cheap louis vuitton outlet louis vuitton outlet cheap jordans louis vuitton outlet kate spade outlet sport blue 6s cheap jordans jordan 6 sport blue sport blue 6s louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet beats by dre outlet louis vuitton outlet cheap jordans louis vuitton outlet kate spade outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet jordan 3 sport blue